Политолог пред Lupa.bg: Балотажи се очакват в почти цялата страна

На места кампанията бе конструктивна, но има и брутални неща, разкри Димитър Ганев

Общество
18:33 - 24 Октомври 2019
4280
Политолог пред Lupa.bg: Балотажи се очакват в почти цялата страна

Предизборната кампания не протече еднакво във всички части на страната. На места тя бе позитивна и конструктивна, на места брутална – с компромати, кал и контролиран вот. Така определи пред Lupa.bg предизборната агитация политологът от изследователски център „Тренд” Димитър Ганев.

Той похвали кампанията в столицата. „Чуха се идеите на основните кандидати. Те запазиха относително добър тон помежду си. Ще се постараят да изпълнят обещанията си, защото гражданите ще искат отчетност. Гражданската заинтересованост в София расте”. Анализаторът допусна обещанията на някои от кандидатите за кметове да останат на хартия. „Най-много се лъже преди избори и след лов. Тази кампания не прави изключение в тази посока”, смята Димитър Ганев.

По думите му, пример за негативна кампания е агитацията в Несебър. Там имаше сигнали за купуване на гласуване, които доведоха до арести, припомни политологът. Той очаква балотаж да има в по-голяма част от страната. На втори тур ще се явят кандидатите за кметове в София, Русе, Плевен, Ямбол, Смолян, Ловеч и Пловдив.