Помощник на Люпко Петрович ще води ЦСКА

Гриша Ганчев се е спрял на Милош Крушчич, разкри спортният директор Кристиано Джарета

Актуални новини
18:39 - 06 Октомври 2019
2593
Помощник на Люпко Петрович ще води ЦСКА

Един от помощниците на подалия оставка старши треньор на ЦСКА Люпко Петрович - Милош Крушчич, ще води ЦСКА. Това разкри спортният директор на тима Кристиано Джарета в студиото на БНТ.

“Знам, че всички очакват да научат кой ще бъде следващият треньор на отбора. Нашето решение е да продължим с Милош Крушчич. Той беше асистент на Петрович и има необходимите умения, за да води тима. Основното решение е на Гриша Ганчев. Всички важни решения идват от него. Познаваме Милош от 5 месеца. Работим с него всеки ден. Назначаването му не означава, че предаваме сезона и нямаме амбиции до края на кампанията”, каза италианецът.

Минути преди рутинната победа на ЦСКА с 4:0 над аутсайдера в Първа лига “Витоша” в събота вечерта на “Армията” главният мениджър Стойчо Стоилов се срещна в ресторанта на стадиона с фенове на отбора. След загубата от “Берое” с 1:2 много от привържениците на “червените” поискаха оставката на Стоилов и треньора Люпко Петрович. Сърбинът я подаде, а Стойчо ще продължи да работи.

На срещата Стоилов заяви, че неговите фаворити за треньор на отбора в момента са Любо и Стамен Белчев, който също вече бе наставник на “червените”. Много специалисти и фенове са на мнение, че именно при Белчев ЦСКА играеше най-добър футбол.

По време на срещата Стоилов включи на високоговорител телефона си, след като набра номера Любо Пенев. Пред ултрасите Любо отрече някой от ръководството да му се е бъркал в работата, когато бе старши треньор в Борисовата градина.

Стоилов добави, че селекцията в отбора се прави много внимателно. Той гледа на живо поне три пъти всеки футболист, след което бива привличан, ако оценката на мениджъра е положителна. Някои не успяват в ЦСКА не защото нямат качества, а защото им липсва характер да са в такъв голям клуб. А няма как да разбереш характера на футболист, който си гледал 2-3 пъти на терена.

Мениджърът разкри пред феновете защо капитанът Николай Бодуров бе отстранен от тима. Защитникът съветвал Петрович кой къде и как да играе особено в отбрана. Бодуров всеки ден пътувал до Благоевград, въпреки че от клуба са му намерили хубав апартамент в София. Преди мачовете със “Зоря” той е бил помолен лично от Гриша Ганчев да не пътува всеки ден до родния си град, за да бъде по-свеж. Поне преди двубоите с украинците да не го прави. Бодуров отказал. Даже и тогава бързал да си тръгне, защото имал лични проблеми. Ганчев го попитал какви са и как може да му помогне. Николай заявил, че трябва сам да се оправи, и на своя глава пак поел към Благоевград.

Идеята на ръководството е била след края на кариерата му той да остане на пост в ЦСКА.