Поредна авария! Бъгна се асансьор на станция "Хаджи Димитър" на метрото

Новини
23:00 - 28 Август 2020
6179
Поредна авария! Бъгна се асансьор на станция "Хаджи Димитър" на метрото

Асансьорът на новата станция "Хаджи Димитър" от третия лъч на метрото вече не работи, малко след откриването на новото трасе, видя Lupa.bg. Това се случва след 2 аварии, които изненадаха хората още в първия ден при откриването. 

Тогава пътници алармираха за проблеми по третата линия на метрото и се чудеха какво се случва. В социалните мрежи граждани бяха пуснаха снимки и видеа със спрели мотриси по време на безплатните курсове през първия ден.

От общината обясниха забавянето на влаковете с промяна в разписанието.

Има критики както към надеждността на влаковете "Сименс", така и към довършителните работи на станциите и даже към достъпа до поне една от тях.

Според столичния "Метрополитен" тези ситуации не са аварии. "Аварии няма. Има индикации, които са наложили подмяна на влаковете, което е нормална практика за експлоатация на метро", пояснява директорът на дружеството инж. Стоян Братоев.

Проблемен бил и един от подстъпите на вече действащата станцията на бул. "България". Настилка липсвала, а придвижването с детска или инвалидна количка било предизвикателство.

Незнайно защо обаче още в първите дни на новото влакче гражданите не могат да ползват асансьора на станция "Хаджи Димитър", на който Lupa.bg видя, че има бележка, че не работи.