Порой от молби Лена да остане засипа профила на харвардката

Трябваше да оглавите листа на ПП, не да се оттегляте, съветват стотици бившата говорителка на Кирил Петков

Политика
09:06 - 23 Август 2022
7558
Порой от молби Лена да остане засипа профила на харвардката

Стотици молби да остане в политиката, а не да се оттегля, засипаха профила на Лена Бориславова след снощния й постинг във фейсбук, че се оттегля от листите на Продължаваме промяната и няма да е част от битката за народни представители на вота на 2 октомври. 

Младата юристка, която бе началник на кабинета на експремиера Кирил Петков, бе подложена на яростни критики и от ляво, и от дясно за решението си, като мнозина смятат, че тя не просто не бивало да се отказва от листите, а дори да оглави поне една от тях. Преобладават мненията на жени, поддръжнички на Бориславова, които разкриват, че тя е била пример за борбеността на нежния пол в иначе мъжката натура на родната политика. 

Други обаче, явно недоволни от управлението на четворната коалиция и изявите на харвардката, се гневят, че решението й е закъсняло и тя трябвало да зареже политическото си амплоа отдавна. Най-язвителната критика дойде от Соня Колтуклиева: 

"Лена, Ленааа, как се обясняваш жална-милна и многострадална защо няма да бъдеш в листите. Понеже не били открили кражби, затова те били атакували лично.

Значи, не са открити кражби, а?! Ами трябваше навярно да откраднете сградата на Министерски съвет, за да го признаете за кражба. Нещо като аферата в Божурище за 27 милиона лева.

Какво са комисионите за газа и за оръжията?! Какво е схемата с МЕТ?! Какво е твоят договор с ББР?! Какви е Gemcorp?

Ти, Лена, лично излезе по телевизията, след моите разкрития за далаверата, за да кажеш, че всички е наред. Хах, а 4 месеца след това, прекратихте меморандума. Лена, ти си разследвана за договора с ББР. Затова си притеснена.

И си щета за компанията. Асен и Лорер не те искат, защото ти се правеше на премиер, без да имаш никакво право на друга позиция, освен да си шефка на секретарките и да съгласуваш графика на премиера. Лена, не се прави на невинна. Ти и Киро бяхте в укорима връзка. Той е женен с три деца. Мислиш ли, че хората са будали и не забелязват това?!

Лена, не е промяна да се нанижете като кървавици на балкона на Министерски съвет: кум-кумец, любовник-любовница, съученици, бизнес-партньори. Властта не е за лична употреба". 

Редакцията на Lupa.bg уточнява за читателите си, че Бориславова не е написала декларация за отказ от участие в политиката, а за номиниране в листите на ПП.