Портал във времето "виси" над Антарктика

Връща хронометрите в миналото

Мистика
15:26 - 23 Юли 2019
5665
Портал във времето "виси" над Антарктика

През 2007 г. американски и британски учени правят сензационно откритие в Антарктика. Физикът Мариан Маклейн забелязва въртяща се сива мъгла в небето близо до Южния полюс на 27 януари. Първоначално учените приемат явлението за обикновена буря, но постепенно установяват, че сивата мъгла не променя формата си и не се движи, докато я наблюдават.

Така започва изследването на феномена. Изпратен е метеорологичен балон с апаратура за регистриране скоростта на вятъра, температурата на въздуха и влагата. Балонът се издига нагоре и внезапно изчезва. След известно време изследователите успяват да върнат балона на земята с помощта на предварително завързано въже. Те са силно  изненадани да видят, че хронометърът показва датата 27 януари 1965 г., т.е. същия ден, но 30 години по-рано.

Експериментът е повторен няколко пъти, след като изследователите се уверяват, че оборудването е в отлично състояние. Но всеки път, когато се връща балонът, часовникът му показва минало време. Феноменът е наречен „времевата порта” и е докладван на Белия Дом.

Днес изследванията продължават, отбелязва Портал 12. Предполага се, че въртящият се кратер над Южния Полюс е тунел, който позволява да се проникне в други времена. Нещо повече – стартирани са програми за пращане на хора в други времена, за които засега няма информация и над тях плътно стои булото на строго пазена тайна.