Портокалов пудинг с ванилов сос

за 4 порции, 30 мин

Кухня
18:45 - 06 Януари 2021
1919
Портокалов пудинг с ванилов сос

Продукти

6 портокала – по-атрактивно става с червени портокали

4 листа желатин или 2/3 пак. на гранули

2 с.л. захар

1 пак. ванилова захар

250 мл ванилов сос - Виж предходната рецепта (може да се замени с ванилов сладолед)

 

Приготвяне

3 портокала се обелват с нож до плода. Изрязват се плодовите филета от ципите и се разпределят в 4 чашки по около 150 мл всяка.

Желатинът се накисва в студена вода.

Изцежда се сокът на останалите портокали и се измерва 300 мл.

6 с.л. портокалов сок се смесва със захарта и ваниловата захар и се кипва. Маха се от котлона, добавя се набъбналият желатин и се разбърква да се разтвори. Постепенно се добавя и останалият портокалов сок.

Сместа се разпределя в чашките и се слагат в хладилника да се стегне.

Преди поднасянето чашите отвън се потапят за секунда в гореща вода и се обръща пудингът в чинийки.

Гарнира се с ванилов сос.