Портокалов пудинг с ванилов сос
за 4 порции, 30 мин
Продукти
6 портокала – по-атрактивно става с червени портокали
4 листа желатин или 2/3 пак. на гранули
2 с.л. захар
1 пак. ванилова захар
250 мл ванилов сос - Виж предходната рецепта (може да се замени с ванилов сладолед)
Приготвяне
3 портокала се обелват с нож до плода. Изрязват се плодовите филета от ципите и се разпределят в 4 чашки по около 150 мл всяка.
Желатинът се накисва в студена вода.
Изцежда се сокът на останалите портокали и се измерва 300 мл.
6 с.л. портокалов сок се смесва със захарта и ваниловата захар и се кипва. Маха се от котлона, добавя се набъбналият желатин и се разбърква да се разтвори. Постепенно се добавя и останалият портокалов сок.
Сместа се разпределя в чашките и се слагат в хладилника да се стегне.
Преди поднасянето чашите отвън се потапят за секунда в гореща вода и се обръща пудингът в чинийки.
Гарнира се с ванилов сос.