Последно: "Биберонът" в Силистра е хем бар, хем детски клуб

В договора за наем заведението е записано като павилион с лятна градина

Крими
15:39 - 12 Август 2020
3754
Последно: "Биберонът" в Силистра е хем бар, хем детски клуб

В най-голямата мистерия на последните дни се превърна статутът на претърсваното вчера от прокуратурата заведение „Биберон” в крайдунавския град Силистра. Според властите става въпрос за бар, а според собственичката - за детски клуб. Lupa.bg събра за вас твърденията на двете страни.

Ето какво твърди на сайта си МВР - Силистра:

„На 11.08.2020 г. на територията на град Силистра е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, включително установяване на акцизни стоки без бандерол. Действията са наблюдавани от Окръжна прокуратура – Силистра. В хода на операцията са били проверени десетки обекти. Не отговарят на истината твърдения, че обект на проверка е бил и детски център. За продажба на акцизни стоки, подлежащи на контрол, е проверен кафе-аперитив, носещ идентично наименование с това на парти-център. Призоваваме медиите да бъдат коректни в поднасянето на информацията за дейността на органите на МВР и да не подвеждат обществеността със спекулативни и неверни данни и твърдения.”

Вчера "Силистренски бряг" съобщи, че при обиска са търсени акцизни стоки. Това ни бе потвърдено както от собственичката на „Биберон”  Пламена Тончева, така и от старши комисар Юлиян Караславов, директор на ОД на МВР - Силистра, който на официален брифинг пред журналисти, с участието и на Окръжния прокурор Теодор Желев, и на говорителят на Окръжна прокуратура – Ивелин Чафаланов, поясни, че „Биберон” е бил в списъка с още десетки обекти на територията на Силистра . Във всички тях са били търсени акцизни стоки без бандерол, алкохол и дори наркотици, като резултатите от специализираната полицейска операция ще бъдат обявени днес.

По време на същия брифинг стана ясно, че операцията срещу битовата престъпност  е била проследена и от главният прокурор на Репулика България Иван Гешев, който бе на работно посещение в Силистра.

В случая не може да става дума за два различни обекта с идентично име, след като е налице един собственик. Кафе –аперитив с прилежащ към него детски кът – място, където се провеждат партита за рождени дни или с други думи – детски център „Биберон”.

В договора ми за наем е записано, че това е павилион с лятна градина, поясни Тончева.