Последното интервю на Христо Сираков е пред Lupa.bg

Ексклузивно
18:00 - 22 Септември 2020
28019
Последното интервю на Христо Сираков е пред Lupa.bg

Lupa.bg публикува отново последното интервю на бизнесмена Христо Сираков, което той даде за нашата медия в началото на септември. Ценителят на женската красота говори пред Lupa.bg за плеймейтките, за конкурсите за красота, които организира, за децата си, за любовта и коронавируса. Както Lupa.bg първо съобщи, уви, днес милионерът, известен с прозвището си Ицо Стоте Манекенки, почина на 64-годишна възраст.

Според запознати плейбоят си е отишъл след усложнения от коронавирус, който прекарал преди три месеца. Преди няколко дни издателят на „Плейбой” бе покосен от инсулт. Той е претърпял операция, при която е извършена процедура за разширяване на кръвоносните съдове. Българският Хю Хефнър бе настанен в интензивното отделение на столична болница в тежко състояние.

- Здравейте, г-н Сираков! За поредна година сте жури в конкурса „Мис Плеймейт”. Какво ще търсите в новата носителка на конкурса?

- Здравейте! Не търся нищо, просто ги намирам, после те започват да ме търсят. Ама само ако съм жури, а аз не винаги съм.

- Тази година има доста интересни претендентки – кандидат-кметица, транссексуален от Пловдив, медицинска сестра, студентки, танцьорки и емигрантка. Имате ли си вече фаворитка и какво смятате за пъстрата палитра от кандидатки?

- Обикновено аз така ги изпъстрям на кастингите, че после се чудя коя от коя е по-хубава и коя заслужава приза най-много. Фаворитки по тази причина са ми всички до последния момент, после решава гласуването. А тази година май-са по-пъстри, да. Ще видим…

- С какво могат да ви впечатлят момичетата – сексапил, интелект, освободеност или нещо друго?

- Ами конкурсът се нарича “Плеймейт”, както знаем, и изисква някак си и малко сексапил, но при избора на тази пъстротата на палитрата, както се изразихте, интелектът на момичетата за мен е важен не по-малко от останалите им магически умения, които ги водят до призовите места и титлата.

- Какво ще спечели носителката на титлата "Мис Плеймейт"?

- Победителката, която ще стане известна през есента, я очакват уникална, ръчно изработена корона от бутикови бижута, нов автомобил, 20 000 лева и още куп подаръци от спонсорите на конкурса – както за нея, така и за останалите момичета.

- Вие сте голям ценител на женската красота, но откъде всъщност идва прякорът ви Ицо Стоте манекенки и харесвате ли го?

- Дълга история, но не обичам прякори.

- Достатъчно е да се появите с някоя красива жена, за да ви припишат връзка с нея. Това дразни ли ви или не обръщате внимание?

- На мен общо взето ми е все едно. А и само появяване още не е връзка. Връзката е евентуално след това.

- Вярвате ли в любовта или смятате, че в днешно време всичко е интереси?

- Не вярвам в нищо, докато не се убедя по мои изградени критерии, че в какъвто и да е мой контакт със света, има само истина. А интересите съществуват, неизбежни са, няма нищо необикновено в тях, стига понякога да задоволяваш и тези на партньора си. Тогава може и да ти потръгнат отношенията.

- В момента имате ли жена до себе си?

- Въпросът ви е сложен и изисква много внимателен отговор и по тази причина позволете да не отговоря.

- Дъщеря ви Анна-Мария е вече голяма и много красива. Как бихте реагирали, ако ви каже, че иска да се яви на "Мис Плеймейт"? Бихте ли я подкрепили?

- Няма да ми каже такова нещо.

- Ревнив баща ли сте?

- Бащата не би трябвало да е ревнив, а да преценява трезво и правилно връзките на дъщерите си. Само тогава може да им е полезен.

- Какви съвети давате на децата си?

- С дъщеря ми съм бил кратък с прекрасни резултати. Със сина ми не е точно обратното, но почти. Има време…

- Виждате ли себе си в наследниците ви Анна-Мария и Кристиян?

- Не съм искал да виждам точно себе си в децата си. Тази амбиция не ме е гонила. Не че не се харесвам. Дъщеря ми е далеч от моя свят и това ме радва най-много. Синът ми няма как да не изкопира някое лошо мое качество, но... пубертет, има време. Любовта между нас е неописуема, това е великолепно. 

- Отрази ли се Сovid-19 на бизнеса ви?

- Отразява се на световната икономика с огромна сила, как да не се отрази и на моята работа. Никога не се оплаквам, приемам реалността и гледам в бъдещето.