Посрещаме Новата 2020 с прочутата наздравица от "Прилепът" на Щраус

Музикалният театър готви изненади за почитателите на оперетата на 31 декември

Култура
13:55 - 04 Декември 2019
1572
Посрещаме Новата 2020 с прочутата наздравица от "Прилепът" на Щраус

На 31 декември от 17 часа - часове преди настъпването на Новата 2020 година - Музикалният театър кани зрителите на най-популярната и обичана оперета на Йохан Щраус - „Прилепът”. Творбата на Краля на валса традиционно се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Новата година.

За първи път от години Музикалният театър ще посрещне публика на 31-ви декември със спектакъл. За зрителите ще има шампанско и много изненади, за да се заредят с празнично настроение в навечерието на Новата 2020-та година.


„Прилепът” на Щраус е класическа танцувална оперета, в която темите за любовта и съпружеската вярност са разкрити на фона на прекрасните мелодии на валса, полката и кадрила. Мелодраматичният и комедиен стил, съчетан с красивата музика на Щраус, която се лее като шампанско, пищните костюми и декори на постановката създават усещането за празничност и лекота.


Режисьор на  „Прилепът” е Марияна Арсенова, диригент-постановчик – Юли Дамянов, сценограф – Иван Савов, художник на костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоана Стоянова.


На 31 декември гледаме звездите на Музикалния театър: Владимир Грудков (Айзенщайн), Христо Сарафов (Франк), Денко Проданов (Принц Орловски), Стефан Петков (Алфред), Тодор Велков (Доктор Блинд),  Александър Василев (Лесничей), Емил Митрополитски(Герхард), Лъчезар Лазаров(Франц)
Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.


В ролята на Розалинда блести гост-звездата Илина Михайлова, която участва в последните концерти от прощалното турне на Хосе Карерас.

Сред новите солисти на театъра са младите Исидора Молес – блестяща в ролята на Адела -както и младият актьор Георги Маноел Димитров в ролята на Фрош. Гледаме също  и дебюта на Добромир Момеков като Фалке. Част от хористите на Музикалния театър също правят свои дебютни роли в пищната постановка – сред тях са Ралица Анкова (Ида), Йоана Пекова(Мелания) и други.