ПОТРЕСАВАЩО: Финалистка на "Мис Швейцария" е била удушена и смляна в блендер от мъжа си

Свят
11:19 - 12 Септември 2024
2017
ПОТРЕСАВАЩО: Финалистка на "Мис Швейцария" е била удушена и смляна в блендер от мъжа си

Федералният съд в швейцарския град Лозана е отказал да освободи съпруга на бившия модел и финалистка от конкурса "Мис Швейцария" Кристина Йоксимович, който е задържан за убийството й. Според решението на съда той има "специфични признаци на психично заболяване". 

Потресаващото по своята жестокост убийство е било извършено през февруари тази година в Бининген, недалеч от Базел. Тялото на 38-годишната жена е било намерено на 13 февруари в дома й като според полицейския доклад тя е била удушена, а след това нарязана. Както е станало известно по-късно части от тялото й след това са били смлени в ръчен пасатор и поставени в химически разтвор.

Още на следващия ден полицията е задържала съпруга й Томас като заподозрян.

По-рано кантоналният съд вече е отхвърлил едно искане на заподозрения за освобождаване от затвора. Сега Федералният съд потвърждава решението на долната инстанция, съобщава BZ Basel.

При възстановката на престъплението през март Томас е признал, че е убил жена си, но по-късно се е отказал от показанията си и е заявил, че се е защитавал от нея понеже тя го нападнала с нож. След това пък обяснил, че е намерил тялото й в пералното помещение и "в паника" го е разчленил.Загора

Съдебно-медицинската експертиза вече е опровергала твърденията на мъжа, че я е убил при самоотбрана. Педантичността, с която той е убил жертвата си и след това се е отървал от тялото й, говорят за обратното. 

"Цялото му поведение на 13 февруари 2024 г. показва целенасочено желание да използва насилие, понякога със садистично-социопатични черти", се отбелязва в доклада. Освен това предполагаемият извършител е показал "забележимо високи нива на престъпна енергия, липса на емпатия и самообладание", след като е убил жена си и се е опитал да прикрие престъплението.

Двамата са имали две деца, коио сега са под социална опека. В социалните мрежи Кристина Йосимович често е публикувала снимки от идиличния им семеен живот.

Йосимович е спечелила конкурса "Мис Северозападна Швейцария" и е била една от финалистките в конкурса "Мис Швейцария" през 2007 г. Тя е имала собствен бизнес като треньор на модния подиум, преподавала е и на делови жени как правилно да се представят в обществото, комуникационни умения и стил.