Пожарната в Хасково е с нов директор (СНИМКИ)

Новини
14:58 - 23 Май 2024
1277
Пожарната в Хасково е с нов директор (СНИМКИ)

Старши комисар Митко Чакалов пое Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково, съобщиха от полицията.

Досегашният началник, старши комисар Николай Вълчев навършва 60 години и излиза в заслужена пенсия. Колегите му пожелаха здраве и късмет, и благодариха за съвместната им работа.

Новият директор бе представен пред състава на пожарната от главен комисар Алескандър Джартов - директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На събитието присъстваха и бившия директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Николай Николов, директорите на противопожарните служби на Кърджали и Стара Загора.

Чакалов е завършил факултета по „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Академията на МВР. От 2002 г. работи в пожарната. Преминал е през инструктор, началник група „Пожарогасене” и от 2012 г. е началник на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково. Роден е 1978 г.

След 36 години служба доскорошният директор Вълчев се пенсионира. Той бе ръководител на дирекцията 22 години. За добрата си и самоотвержена работа в пожарогасителната и спасителна дейност е получавал множество награди и бе утвърден като компетентен ръководител с авторитет.

По време на церемонията старши комисар Вълчев бе отличен с плакет и много добри думи от главен комисар Джартов. За дългогодишната им служба и приятелство говори Николай Николов, завършвайки с думите „Горд съм, че съм бил в огъня с теб и с твоя екип” и пожела на новия директор да служи докато е полезен и положително оценен.