Познавате ли Митко от Куртово Конаре? Ген. Димитър Шивиков в "Последният печели"

Шоу
20:13 - 16 Декември 2021 (обновена)
16446
Познавате ли Митко от Куртово Конаре? Ген. Димитър Шивиков в "Последният печели"

Скандалният генерал от резерва и неосъществен политик генерал Димитър Шивиков направи запомнящо се, но в крайна сметка неуспешно участие в шоуто "Последният печели" по БНТ преди минути. Той се представи твърде скромно като "Митко, пенсионер от Куртово Конаре".

Шивиков стигна финалния кръг на борбата и след края беше с равни точки с досегашната победителка - пенсионираната докторка Петринка. Наложи се шампионът да бъде излъчен с допълнителен въпрос, който беше "Как се казва първият антибиотик?". Логично лекарката изпревари военния с правилния отговор - "пеницилин".

Иначе Шивиков се представи много прилично, като изключим някои изцепки. Като например предположението му, че "Идиот" е написан от Гогол.

Не за първи път обществена личност участва в предаването на Орлин Горанов инкогнито. Кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев направи фурор в предишния сезон с 11 поредни победи, преди да каже с какво се занимава.

Шивиков е офицер от резерва от 2015 г., когато бе освободен като командир на 61-а Стрямска механизирана бригада. Той бе разследван по няколко обвинения, включително за ползване на жива военна сила за осъществяване на собствените си ремонтни дейности в дома си, но бе оправдан миналата година. 

Ген. Шивиков се опита да влезе в политиката първо с БСП, а след това и като кандидат за депутат от коалицията НФСБ/ВОЛЯ, но се провали и не стигна до Народното събрание.