ПП-ДБ събра 84 подписа за свалянето на Антон Славчев

Политика
13:38 - 09 Август 2024
1708
ПП-ДБ събра 84 подписа за свалянето на Антон Славчев

За оставката имаме събрани 84 подписа. Това съобщи пред журналисти в парламента народният представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" Лена Бориславова във връзка с започналото събиране на подписи за отстраняване на заемащия длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев.

"Сред тях са тези от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България", също така на част от независимите депутатите на "Величие", и от двете фракции, които има. Колегите от "Възраждане" също решиха да я подкрепят", уточни Бориславова, цитирана от БТА.

"Очакваме да има мнозинство за свалянето, защото според мен това е най-разумната стъпка, тъй като Антон Славчев е кадър на Делян Пеевски, както виждаме в множеството действия, а когато е необходимо и бездействия, на антикорупционната комисия.

Това всъщност е едно мерило в това Народно събрание кои депутати как ще се определят. Така например може да видим дали има ГЕРБ без Делян Пеевски. Ще е показателно решението как ще бъде гласувано. Времето е достатъчно, за да се вземе това решение преди да излезем в предизборна кампания. Имаме всички фактори и основания налице, защо Антон Славчев не трябва да оглавява повече антикорупционната комисия", каза още Лена Бориславова.

Искането с подписите е внесено днес, като то най-вероятно трябва да бъде разпределено за обсъждане в парламентарната антикорупционна комисия, а след това да се подложи на обсъждане и в пленарната зала, уточни депутатът от ПП-ДБ.