Праз с бял крем

за 3 порции,20 мин

Кухня
11:27 - 12 Ноември 2020
3758
Праз с бял крем

Продукти

500 г праз

100-150 мл течна готварска сметана или прясно мляко

1-2 с.л. масло или зехтин, олио

1 с.л. брашно

150 мл зеленчуков бульон

сол, черен пипер, индийско орехче

 

Приготвяне

Празът се нарязва на шайби и се задушава в загрятото масло до омекване - да остане хрупкав.

Прибавя се брашното и се бърка на тих огън за кратко – до леко златисто.

Подправя се със сол и черен пипер.

Сипват се зеленчуковият бульон и течната сметана, кипва и къкри под капак докато се посгъсти, като се разбърква няколко пъти.

Поръсва се с индийско орехче.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.