Праз с бял крем
за 3 порции,20 мин
Кухня
11:27 - 12 Ноември 2020
3859
Продукти
500 г праз
100-150 мл течна готварска сметана или прясно мляко
1-2 с.л. масло или зехтин, олио
1 с.л. брашно
150 мл зеленчуков бульон
сол, черен пипер, индийско орехче
Приготвяне
Празът се нарязва на шайби и се задушава в загрятото масло до омекване - да остане хрупкав.
Прибавя се брашното и се бърка на тих огън за кратко – до леко златисто.
Подправя се със сол и черен пипер.
Сипват се зеленчуковият бульон и течната сметана, кипва и къкри под капак докато се посгъсти, като се разбърква няколко пъти.
Поръсва се с индийско орехче.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.