Представителка на Гваделупа стана "Мис Франция" (СНИМКИ)

Красавицата Клеманс Ботино е пламенна почитателка на изкуството

Свят
09:24 - 15 Декември 2019
4820
Представителка на Гваделупа стана "Мис Франция" (СНИМКИ)

Представителката на Гваделупа Клеманс Ботино беше избрана за "Мис Франция" на конкурса, който се проведе снощи, предаде Франс прес. Тя наследява короната от представителката на Полинезия Ваймалама Чавес.

Мис Гваделупа спечели титлата, като събра най-много гласове (31,95 процента) на зрителите на френската телевизия Те Еф 1. Тя е на 22 години, родена е в община Гозие и е висока 1,75 метра. Красавицата казва, че е пламенна почитателка на изкуството, по-специално на музиката и киното и че обича пътуванията, модата и да свири на пиано. Тя благодари на всички жители на Гваделупа, без които нейната победа е нямало да бъде възможна.


А Жозет Борел Ленсертен, ръководителката на френския департамент Гваделупа, приветства победата и каза, че е изключително горда от постигнатото от невероятната Клеманс Ботино. Според ръководителката на Гваделупа победителката в конкурса е красив символ на една многоцветна Франция, която се гордее с многообразието си.


Самата Клеманс пък каза, че иска да остане един смирен и симпатичен човек и допълни, че истинската красота това е интелигентността и самопознанието. Според Клеманс конкурсът Мис Франция е предназначен да насърчи младите жени да правят онова, което искат и в което вярват. "Феминизмът жените го демонстрират всеки ден, като работят и създават семейства", допълни тя.
След Ботино се класираха представителките на Прованс, на Таити, на Бургон и на Кот Д'Азур.