Престрелка: Испанската преса нарече Бейл "паразит", той й отвърна с "отвратителната"

Спорт
13:40 - 25 Март 2022
1442
Престрелка: Испанската преса нарече Бейл "паразит", той й отвърна с "отвратителната"

Звездата на Уелс Гарет Бейл отвърна на испанската преса, която го нарече „паразит“ с думите, че „те трябва да се срамуват“.

Уелс си осигури място във финала на плейофите на Световното първенство, след като победи с 2:1 Австрия.

Изгнаникът на Реал Мадрид Бейл вкара и двата гола за Уелс в решаващия мач.

32-годишният футболист не беше годен за Ел Класико, което се игра в неделя, но само няколко дни по-късно избухна за своята страна.

Испанските медии опустошиха Бейл със заглавия: „Чудото на Уелс“ и „Вече не боли“, а уелската звезда беше наречен „паразит“.

„Не, няма нужда да изпращам съобщения, честно казано. Това е загуба на времето ми. Това е отвратително и трябва да се срамуват от себе си. Не съм суетен – край“, коментира Бейл.

„Мачът срещу Австрия беше изключително решаващ. Говорихме за това как трябва да се представим и знаехме, че трябва да бъдем изключително много концентрирани. Това беше идеалният сценарий за нас. Винаги мога да изпълня пряк свободен удар, ако играя. Приятно е да видя как влиза топка и ни дава този импулс. Вторият гол също беше хубав. Имах малко крампи в края на двубоя, но важното е, че се справихме“, добави той.

Бейл настоя, че работата все още не е завършена, тъй като предстои решаващ бараж срещу победителя измежду Шотландия и Украйна. Но той и съотборниците му ще бъдат готови, когато дойде време да класират Уелс за първи път на Световно първенство от 1958 година.

„Половината работа е свършена, но ще се насладим на това. Има още един труден мач срещу Шотландия или Украйна и ние ще бъдем готови за това, когато дойде време“, каза още Гарет Бейл.