Президентът подкрепи медицинските сестри

Недоволните поискаха съдействие за тотална промяна в здравеопазването

Новини
14:23 - 23 Април 2019
1826
Президентът подкрепи медицинските сестри

Президентът Румен Радев е подкрепил искането на протестиращите медицински сестри за повече контрол в здравеопазването, похвалиха се организаторите на протеста. Жените в бели престилки проведоха среща с  държавния глава по повод недоволството си от условията на труд и ниските заплати за труда им. 

"Наблегнахме на това, че ще искаме тотална промяна в здравната система. За корупцията в здравеопазването говорихме. Казахме му, че повече няма да мълчим, разказахме му фрапиращи случаи затова какво се случва. Знаем точно как се източва Здравната каса. Поискахме съдействие от него за по голям контрол, поискахме да участваме във всички експертни и контролни комисии, да има представители от всяка една професия, тъй като засега контролните органи обикновено проверяват само документи", обясни медицинската сестра Мая Илиева след среща с президента Румен Радев.   

На срещата на "Дондуков"2 са били фелдшери, рехабилитатори, акушерки. Преди срещата от Инициативния комитет на протестите споделиха: "Ще запознаем президента с нашите искания. Ще го запознаем и с искането за съсловни организации и докъде са стигнали нашите протести и докъде можем да продължим. Тъй като тази институция не е, която е отговорна, но все пак е президент на Република България, очакваме неговото разбиране. Докато нещата не вземат малко по малко да се оформят, няма да спрем и наистина ще има ефективни стачни действия, защото в момента всичките страдаме", разясни намеренията на протестиращите организаторът на протестните действия в Пазарджик Димитрия Димитрова.