При спецакция задържаха двама автоджамбази край Обзор

Арестуваните мъже се разследват за няколко кражби от автомобили

Общество
15:02 - 06 Август 2020
1234
При спецакция задържаха двама автоджамбази край Обзор

Двама автоджамбази от Варна са задържани край Обзор при спецакция на бургаски криминалисти и полицаи от Несебър. Двамата мъже на 22 г. и 52 г. са криминално проявени.

Автомобилът им „Ситроен Ксара Пикасо” е спрян на входа на Обзор, а при претърсване в него е открит специално пригоден тайник под задната дясна броня. От него са иззети 13 метални заготовки, тип „къртачи”, за отключване на патрони на леки автомобили, както и парична сума в различни по номинал банкноти.

По цялата дължината на задната пластмасова броня пък е открита метална кука с дължина близо 140 см и дървен клин с коносовидна форма. В купето на автомобила са намерени гаечен ключ тип „звезда” и мобилен телефон.

Двамата варненци се разследват за няколко кражби от автомобили. Една от тях е извършена на 3 август в района на Бургаските солници. Докато 49-годишният собственик на лек автомвобил „Тойота Авенсис“ със софийска регистрация се топял в езерото с луга, автоапашите успели да отворят предната лява врата на колата, от която задигнали 490 лв., 60 евро и 20 левова банкнота от лимитирана серия.

Варненците са задържани за 24 часа, работата по случая продължава от служители на „Криминална полиция” при ОДМВР Бургас и Пето Районно управление.