Пришълец на 3600 г. се "криел" в Германия

Дискът от Небра е най-древното изображение на небесния свод

Мистика
18:58 - 12 Септември 2019
3668
Пришълец на 3600 г. се "криел" в Германия

3600-годишна мумия на предполагаемо извънземно е открита близо до Небра, Германия през 2014 г. Съществото е намерено в Северна Германия, близо до мястото, където през 2001 г. е открит и мистериозният диск от Небра. Находката прилича на хибрид между човек и странно същество, чиято възраст по първоначална информация се изчислява на около 3 хил. години.

Самата мумия на предполагаемото извънземно е с размери 91-106 сантиметра и първоначалният й оглед не констатира наличие на репродуктивни органи. Дискът от Небра излиза на бял свят през юли 2001 г. в провинция Саксония-Анхалт и представлява най-древното изображение на небесния свод, откривано до този момент в света. Изследване с радио-карбонов анализ показва, че възрастта на уникалната находка е около 3600 г. и се приема, че тя е част от разпространената в древността практика да се заравят различни предмети, за да се измоли по този начин благоразположението на боговете.

Самият диск е с диаметър около 30 сантиметра и тегло 2 килограма. По повърхността му има златни орнаменти, отразяващи нощното небе, Плеядите, две хоризонтални дъги, а така също и две изображения, едното от които е или на Слънцето, или на пълнолуние. Предполага се, че е изобразено слънчево или лунно затъмнение.