Приватизират части от ВМЗ-Сопот

Обявените за продажба активи са неоперативни и носят разходи

Новини
11:58 - 03 Април 2019
1855
Приватизират части от ВМЗ-Сопот

Обявените за продажба активи на ВМЗ - Сопот са неоперативни и носят разходи, информира БТА. Така от Съвета на директорите на завода коментираха решението на Министерски съвет част от активите му да бъдат предложени за приватизация.

Ръководството на предприятието припомня, че то е в списъка на дружествата, забранени за приватизация и това категорично обяснява, че не е възможна нито цялостна, нито частична продажба на завода. 

Предложението на МС включва три обособени части от имуществото на „Вазовски машиностроителни заводи” - неизползваем склад в село Калояново, хижа "Чивира" в Средна гора /неработеща от 2010 година/ и недостроена сграда в Сопот /започната през 90-те години на ХХ век/. Тези имоти не са оперативни и необходими за реализиране на производствената и търговска дейност на дружеството, напротив - те се рушат и изискват допълнителни разходи за поддръжка, се казва още в изявлението на Съвета на директорите.

Народното събрание одобри на първо четене предложението на Кабинета за приватизация на обособени части от имуществото на ВМЗ. След окончателно решение на Народното събрание, процедурата за продажба на имотите трябва да бъде реализирана от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.