Признание! Принц Уилям награди ас на Манчестър Юнайтед (СНИМКИ)

Рашфорд стана тази година най-младият човек, оглавил списъка за дарения

Спорт
15:55 - 09 Ноември 2021
2358
Признание! Принц Уилям награди ас на Манчестър Юнайтед (СНИМКИ)

Звездата на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, получи орден. Асът на Червените дяволи беше удостоен с честта за грижи за уязвими деца след мащабна кампания, която да принуди правителството да промени политиката си за безплатни ваучери за училищна храна по време на блокирането.

Рашфорд получи отличието лично от принц Уилям и в присъствието на майка си в двореца Уиндзор. 

Това означава, че много деца са имали възможност да се хранят по време на празниците.

Футболистът продължава кампанията по проблемите на бедността, а сформирана работна група включи в нея и големи супермаркети и хранителни марки.

Рашфорд също стана тази година най-младият човек, оглавил списъка за дарения на Sunday Times. Той събра £20 милиона дарения за кампанията си.

Принц Уилям беше домакин на първата си публична изява от началото на пандемията на COVID, почитайки и актрисата Шийла Хенкок. 

Г-жа Шийла, която беше омъжена за Джон То преди смъртта му през 2002 г., започна да се занимава с театър, преди да намери слава в Уест Енд и Бродуей в Ню Йорк.

Във вторник Уилям написа в Туитър: „Радвам се, че се завръщам да награда тези липности лично и да празнувам с хората в Обединеното кралство, които са направили повече отвъд своята страна и общност.