Пробация за пенсионер, шамаросвал жена си

Три години 74-годишният мъж ще бъде превъзпитаван

Крими
12:29 - 13 Декември 2019
1214
Пробация за пенсионер, шамаросвал жена си

Три години пробация наложи Районният съд в Кюстендил на 74-годишен мъж за домашно насилие.  Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия.

Петър В., на 74 години се призна за виновен в това, че на 30.11.2019 г. в кухнята на къщата си е причинил на съпругата си Е. В. лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лява лакетна става. За това престъпление наказанието за обвиняемия е "пробация", изразяваща се в следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 10 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и 10 месеца.

Петър В. се призна за виновен и за друго престъпление - заканил се на Е. В., че ще я убие. "Сега си сама, няма кой да те спаси, това е твоят край, ще те заколя на парчета, къде е ножът", казал подсъдимият. Той  нанесъл на жената множество удари с юмруци и ритници по главата и тялото. За това престъплание пенсионерът ще изтърпи наказание пробация, с максимален размер на срока – 3 години, със следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност 2 пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и Включване в програми за обществено въздействие.