Пробация за разпространител на порно с деца

Мъжът е съден за престъпление от 2014 г.

Крими
16:49 - 24 Септември 2020
1629
Пробация за разпространител на порно с деца

Подсъдим по дело за разпространение на порнографски материали ще търпи наказание пробация за срок от 1 година с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител. Наложена му е и глоба в размер на 1000 лева. Присъдата е постановена от Районния съд в Добрич и беше изцяло потвърдена от състав на Окръжния съд.

Подсъдимият Г.Г. е осъден за това, че в периода от 3 до 25 март 2014 г., в Добрич разпространил чрез интернет порнографски материали - 3 видеофайла с различно съдържание, за създаването на които са били използвани лица, ненавършили 18 години. Той е признат за виновен и по повдигнатото му второ обвинение, че в периода от 9 до 25 март 2014 г. е държал за себе си, посредством същия преносим компютър други 2 файла с подобно съдържание.

Производството пред Окръжния съд бе образувано по жалба на подсъдимия срещу първоинстанционната присъда с искане да бъде признат за невиновен.След проверка на атакувания съдебен акт Окръжният съд не намери основания за неговата отмяна или изменение и го потвърди изцяло.