Проблемът с "Армията" не е от правна или проектантска част, друг е

ЦСКА търси служител за фенския магазин, дава два бона заплата

Спорт
12:05 - 26 Септември 2023
2028
Проблемът с "Армията" не е от правна или проектантска част, друг е

Реконструкцията на стадиона на ЦСКА в Борисовата градина продължава да е сред най-горещите теми в българския футбол. Илиян Терзиев - председател на Камарата на строителите в България и управител на фирма "АТ Инженеринг 2000", изрази своята позиция относно казуса.

"Дай Боже феновете да могат да го видят. Ако държавата даде право наистина публично-частното партньорство да влезе в истинския смисъл на думата, както се разбира в чужбина, и се правят много неща, смятам, че ще има повече капиталовложение в такива посоки - и паркинги, градини и стадиони.

Държавата трябва да си довърши Закона за публично-частното партньорство и той да работи както трябва. Защото наистина това е пътят. Наскоро имахме среща от Камарата с банковия сектор, има над 130 милиарда събрани пари. Ако не дадем права и условия те да работят, ще си стоят мъртви пари. Това са вложения на фирми и частни лица. 130 милиарда лева за цяла България", заяви той.

"Проблемът със стадион "Българска армия" не е от правна част или от проектантска. Смятам, че е по-скоро от събирането на парите - от човека, който ще даде парите, за да се случи построяването на стадиона. Защото това, което виждам, за да се направи един стадион е много сериозно капиталовложение. Трудно е да върнеш разходите и да придобиеш печалба. То по-скоро е нещо, което човек трябва да го дава от сърце, да мислиш по съвсем друг начин по отношение на спорта.

Моята баба казваше: "Кой каквото и да ти говори, знай, че в крайна сметка става дума за пари". Така че, ако те намерят парите, смятам, че имат и желание, и воля, и проектът е достатъчно напреднал, за да може да се случи", сподели пред Блиц още Терзиев.

В същото време стана ясно, че червените искат да привлекат "мениджър продажби", чиито основни задължения ще са да ръководи процесите в рамките на магазина, да ръководи екип от продавач-консултанти и да следи за спазване на вътрешните процедури.

Също така е важно да работи допълнително за подобряване на вътрешните процеси и разнообразяване на портфолиото от предлаганите продукти със своите идеи и предложения.

Предлаганата заплата е между 1900 и 2100 лева за петдневна работна седмица с осемчасов работен ден.