Продават на черно кръв от излекувани от коронавирус

$1000 за биологичния материал по обява в мрежата

Актуални новини
13:32 - 22 Април 2020
3046
Продават на черно кръв от излекувани от коронавирус

Хакери и измамници използват кризата с коронавирус, за да се облагодетелстват благодарение на паниката на наивниците. Пандемията очевидно се е превърнала в подходяща хранителна среда за кибер-престъпниците. Затова внимавайте за измамници и фалшиви обещания, предупреждава австрийският сайт „ое24“. В мрежата се въртят непрекъснато реклами, предлагащи лекарства или витамини за избягване на заразата.

В момента в Даркнет се е появила една доста съмнителна оферта. Продавачът твърди, че е бил заразен с коронавирус и сега продава кръвта и слюнката си. „Едноличният търговец“ иска за пробите 1 000 долара, като твърди, че и кръвта, и слюнката са от вече излекувани пациенти, съдържащи антитела, които помагат да бъдат изградени собствени такива срещу коронавируса. Мъжът твърди, че прави това, за да помогне на семейството си.

Подобна реклама е само един от примерите за ръста на измамите в интернет. Престъпници се опитват да се възползват от страха, завладял обществото, за да предлагат продукти, които уж служат като тестове за вируса или ваксина.