Продажбите на лабораторно месо се закучиха

Компанията за алтернативна „мръвка“ Beyond Meat се превърна в проблем за инвеститорите

Новини
12:47 - 01 Март 2024
4331
Продажбите на лабораторно месо се закучиха

Компанията Beyond Meat Един е от големите в бранша на растителното "месо". Основана през 2009 година, тя разполага с фабрики на няколко континента, съответно владее и доста пазари. Напоследък обаче компанията за алтернативно месо има проблеми и тези проблеми се превръщат в проблем и за инвеститорите, съобщава CNN.

Beyond Meat отчита намалено търсене на продуктите си, а в същото време разходите ѝ се повишават. Естествено, това води до сериозно притеснение сред инвеститорите и спад на цената на акциите.

На този фон компанията обяви нова стратегия, която включва преминаване към "по-проста оперативна структура", както и намаляване на разходите. Според кризисния план за 2024 година

трябва да се заложи основно на по-малко харчове и използване на наличните средства.

Новата стратегия се появява в момент, в който компанията отчита нетни годишни приходи от $73,7 милиона, което е спад от близо почти 8% спрямо предишния период.

Кризисният план на Beyond Meat сякаш вдъхна известно доверие. Акциите на компанията тази седмица скочиха рязко - с цели 70% след обявяването на новината за намаляване на разходите, които трябва да се намалят с поне $70 милиона. Това трябва да позволи насочването на ресурси към дейности, които се смятат за перспективни.

От Beyond Meat обаче имат и друг проблем.

От години има недоволство срещу високите цени на продуктите им.

Сега изпълнителният директор обяви, че започва "обширен анализ" и е готов за въвеждане на промени. Засега не е уточнено какви точно и дали ще доведат до по-ниска цена на "месото".