Проф. Константинов : Политическата обстановка се повтаря като фарс

Политика
11:58 - 05 Август 2024
1368
Проф. Константинов: Политическата обстановка се повтаря като фарс

Горе-долу навреме се връща мандатът. В България политическата обстановка се повтаря само като фарс, заяви специалистът по избори проф. Михаил Константинов в интервю за БНТ.

По думите му преговори се водят зад кулисите, а резултатите трябва да са публични.  "Политиката не е честно нещо, тя има собствени закони и понякога не е лицеприятна. Нещо не можем да се управляваме като човечество, моето мнение е, че станахме твърде много", каза още той и добави, че тази година е доста напрегната и трябва да приключи войната в Украйна и следват световните избори - нека не се лъжем - това са изборите в САЩ", обясни още проф. Константинов.

"Парламентът не е пред разпадане, а се е разпаднал. Не свърши никаква работа, както и предният. Поправките в Конституцията са недомислени; хората, които ги предложиха са невежи. Нелепа история, то и по света е така, като разумен човек ми е неудобно. Апелирам да се влага малко разум и да се мисли като в шаха - няколко стъпки напред", каза още той.

Политиците ни трябва да си оправят вътрешно партийния живот. "Ако има нормални партии, ще имаме и нормална политика", категоричен беше проф. Константинов.