Прокуратурата иска постоянен арест за убиец на мъж в Добрич

23-годишният Д.А. отнел живота на съгражданина си С.С. с юмруци и ритници

Крими
17:48 - 11 Август 2020
957
Прокуратурата иска постоянен арест за убиец на мъж в Добрич

Прокуратурата иска постоянен арест за убиеца на 43-годишния С.С. от Добрич. Инцидентът е станал на 9 август, когато Д.А. с ритници и юмруци е отнел живота на съгражданина си. 

На 9 август около 17 ч. в Добрич по улица „Димитър Ковачев“ в непосредствена близост до магазин за хранителни стоки възникна скандал между Д.А. на 23 г. от Добрич и С.С. на 43 г. – също от Добрич.

Д.А. нанесъл множество удари с юмруци, вследствие на които пострадалият С.С. паднал на земята. Д.А. започнал да нанася удари по тялото му с ритници, след което си тръгнал. Пострадалият останал да лежи на земята в безпомощно състояние.

Случаен гражданин – очевидец на случилото се, се обадил на телефон 112 и съобщил за инцидента. На местопроизшествието пристигнал екип на „Бърза помощ“, който отвел С.С. в болницата в Добрич, където бил приет в отделението по реанимация.

Въпреки проведените реанимационни действия, след няколко часа битият мъж починал. От извършените до момента действия по разследването се установява, че вследствие на нанесените му удари с юмруци и ритници, са му били причинени телесни увреждания – счупени ребра, кръвоизлив в коремната кухина и разкъсан черен дроб, в резултат на които е настъпила смъртта му.

На 10 август на Д.А. е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 11 август Окръжната прокуратура внесе в Окръжния съд искане на обвиняемия Д.А. да бъде определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.