Прокуратурата погна и червения Крум Зарков

Депутатът се шири в апартамент в центъра на София, купен на безценица

Политика
14:37 - 11 Април 2019
2529
Прокуратурата погна и червения Крум Зарков

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП проверка на депутата от БСП Крум Зарков за придобиване на имоти на значителна стойност. Информацията е, че Зарков се шири в палат в центъра на столицата, закупен за едва 1107 евро на кв. метър. 

Върховна касационна прокуратура е разпоредила на органите на Комисията извършването на следните действия: изискване на информация относно притежаваните от проверяваното лице недвижими имоти, относно историята по собственици на всеки от закупените имоти, относно декларирането на имотите в съответните общински райони, относно заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката. 

Разпореждането на главния прокурор Сотир Цацаров е да се изискат и пълни копия от всички документи за сделките на Зарков. А от него ще се иска и да се подише за разкриване на банковата тайна. НАП пък ще проверява произхода на средствата на Зарков, както и подробен разчет на данъчните му декларации и сравнение с притежаваните от него имоти спрямо тях.