Прокуратурата в Силистра подпука дядо, обиждал спешен медик

Крими
17:27 - 24 Юни 2020
1362
Прокуратурата в Силистра подпука дядо, обиждал спешен медик

Районната прокуратура в Силистра разпореди незабавна проверка по сигнал за инцидент с лекар от Спешното отделение на силистренската болница. 

Повод за проверката е инцидент в полунощ на 16 юни тази година между баща на 10-годишен пациент и дежурен лекар от спешния център на МБАЛ – Силистра. Детето било доведено в Бърза помощ от своя баща заради болки в очите. Наложило се да изчакат 4 минути, преди детето да бъде прегледано от дежурния лекар, тъй като по това време трябвало да се извърши задължителната дезинфекция в болничното заведение заради COVID-19.

На другия ден в болницата пристигнал и дядото на детето. Той започнал да обижда лекаря.

По случая е бил сезиран Българският лекарски съюз. Жалба за обидното отношение към лекаря от болничното заведение е подало и ръководството на болницата. Материалите са приобщени към спешната проверка на Районната прокуратура в Силистра.

Припомняме, че с отворено писмо към гражданите на Силистра излезе директорът на лечебното заведение д-р Даниела Костадинова призовавайки за мерки на национално ниво.

В същото време работещите в Спешното отделение са готови да подадат колективна оставка, ако не се вземат мерки и да могат да работят без да се страхуват, че ще бъдат обругани.