Пропадна щурм срещу US база заради извънземни

САЩ
13:09 - 21 Септември 2019
3229
Пропадна щурм срещу US база заради извънземни

Социалните мрежи разтръбиха, че около два милиона души ще си дадат среща, за да "щурмуват" секретна база на американската армия в пустинята Невада, където уж били скрити останки на извънземни. Атаката обаче пропадна, след като само няколко хиляди откликнаха на събитието, предаде Франс прес.

Всичко започна с пост във фейсбук, който призоваваше "Да щурмуваме Зона 51", тъй като властите не можели да арестуват всички участници. Идеята беше да се нахлуе на 20 септември в 03:00 часа сутринта любимата на теориите за конспирации "Зона 51" - таен военен обект, чието съществуване беше признато от ЦРУ едва през 2013 година.

Медиите широко разгласиха инициативата, а хумористите я взеха но подбив. Но американските военни я посрещнаха не на шега, като строго предупредиха за последствията смелчаците, които ще дръзнат да проникнат в строго охраняваната територия на базата.

Около 2 милиона участници се бяха записали за събитието, когато фейсбук реши да закрие страницата му в началото на месец август, тъй призивът противоречал на критериите на тази социална мрежа. Инициаторът на кампанията, Матю Робъртс, от своя страна си призна, "че си бил направил нелепа шега, когато веднъж скучаел в два часа сутринта".

В крайна сметка едва няколко хиляди души присъстваха на уречената на 20 септември среща. Повечето от тях бяха дегизирани и "щурмът" премина по-скоро като празненство, отколкото като нашествие. Имаше само един арестуван за това, че уринирал в близост до "Зона 51", чиито достъп беше отцепен от властите в периметър от 1,5 километра.