Проститутки наводниха квартал на Ню Йорк

Свят
17:29 - 18 Септември 2024
1572
Проститутки наводниха квартал на Ню Йорк

Местни жители на населявания от над 8 милиона души Ню Йорк са силни разтревожени от увеличаващата се улична престъпност в мегаполиса. Съседният на Бруклин и Куинс квартал Джаксън Хайтс се е превърнал в свърталище на крадци, проститутки и всякакви криминални банди.

През последните месеци ситуацията станала още по-лоша. Авеню Рузвелт е препълнен с улични компаньонки, чиито брой се е увеличил двойно според местните. Собственици на магазини се оплакват, че като заловят някой крадец получават заплахи за отмъщение, вместо да чуят думите „съжалявам много, повече никога няма да правя така“. От друга страна като бъде направен граждански арест полицията отказва да дойде да закопчае официално крадците. 

Броят на проститутките расте главоломно, пише The Post. „Твърде много красиви дами стоят пред вратата ми“, разказва собственик на магазин за бижута в квартала. „Просто ги помолих да не стоят директно отпред и да не блокират вратата. Какво мога да направя.“

Друг магазинер добавя: „Твърде много дами има пред вратата ми. Това не е като преди. Преди тук беше много чисто.”

Собственици на магазини се оплакват от честите нападения и кражби от страна на мигранти. Откраднатите вещи се продават директно по тротоарите на нюйоркския квартал. Гепените стоки варират от скъпа електроника до евтина вода за уста.

Уличните проститутки съблазняват клиентите директно, след което ги замъкват в близки апартаменти и импровизирани бардаци.

"Полицията не прави нищо - нищо!" каза служител в близкия магазин за мобилни телефони. „Наркотици, проституция, алкохол – това е ужасно.“