Просячета по "Витошка" "заработват" по 100 лева на ден

Новини
17:50 - 28 Август 2020
3360
Просячета по "Витошка" "заработват" по 100 лева на ден

Заведенията по емблематичната столична улица „Витошка” са под пълната обсада на невръстни просяци. Мургавите гаврошчета не спират да сноват от бистро на бистро и да сноват от маса на маса, за да получат милостиня, видя репортер на Lupa.bg.

Въпреки че сервитьорите в заведенията са се видели в чудо и се чудят как да изпъдят хлапетата, няма вариант да седнеш на питие и да не бъдеш навестен от босоноги хлапета със заучената реплика: ” дай някоя стотинка.” Някои продават увехнали цветя, обикновено изхвърлени от цветарските магазини, а други направо протягат шепа.

Колкото и заведенията да са поопразнени заради отпускарския сезон и липсата на тълпите подпийнали чуженци в района да са ударили „бизнеса”, децата - повечето на възраст между 6 и 10 години успяват да припечелят доста добре и сега, обясниха пред Lupa.bg сервитьори, които са наясно с картинката

„Тези хлапета припечелват доста добре. На ден понякога изкарват по 80-100 лева, а майките и бащите им дебнат зад кьошетата да приберат пачките и да си купят алкохол.”, разказа ядосан от набезите на просячетата сервитьор.  

Хлапетата настояват за пари в брой, а не храна и дори изхвърлят сандвич или пица, дадени от състрадателни клиенти на заведенията.

Снимка: Агнес Методиева