Проверка на Lupa.bg: Богаташи трупат точки на гърба на Братя Галеви

Новини
16:25 - 31 Януари 2022
5260
Проверка на Lupa.bg: Богаташи трупат точки на гърба на Братя Галеви

Богаташи от Дупница трупат точки и имидж, пускайки слухове, че търговските им обекти са собственост на Братя Галеви.

Това се случва предимно с автокъщи и баровски заведения, не само в Дупница, но и в околните села.

Проверка на Lupa.bg показа, че на името Пламен Галев и Ангел Христов няма нито една автокъща.

Открай време обаче в Дупница упорито се говори, че именно те държат тържищата за автомобили.

Този месец стана ясно, че имущество за 2,5 млн. лв. ще бъде отнето от дупнишките баровци Братя Галеви и жените им. Решението дойде от Окръжнен съд в Кюстендил след продължило 8 г. съдебно дело.

Искът на Антикорупционната комисия беше за 4,3 млн. лв. Парите от банковите им сметки обаче не са били налични, а част от запорираните автомобили са собственост на офшорка, за която няма доказателства, че е на бившите барети.

С решението на съда се отнема и крепостта бункер на Пламен Галев и Ангел Христов до село Ресилово. Именно в тази своя резиденция те живееха години наред и оттам движиха бизнеса си.

Разликата между приходите и разходите на двамата и семействата им е отрицателна за проверявания период. Пламен Галев има авоари, които са с 10 138 броя минимални работни заплати повече от приходите му. Партньорът му в бизнеса Ангел Христов не е усял да докаже 4876 минимални заплати, с които се разминават доходите и разходите му.

Докато Галеви ги няма, местни бизнесмени пускат контролирани слухове, че те държат част от бизнеса им. Така собствениците смятали, че печелят имич и баровски клиенти.

Медията ни разбра още, че на голяма част от тези обекти са правени много проверки, от които съпричастност към бизнеса от страна на Братя Галеви не е открита.