Проверка на Lupa.bg: МВР още не дава информация за арест на шефа на NEXO

Оперативните действия се пазят в пълна тайна до последно, казаха от службата

Общество
08:09 - 19 Януари 2023
6083
Проверка на Lupa.bg: МВР още не дава информация за арест на шефа на NEXO

"Все още нямам информация за арест на шефа на "NEXО" Коста Кънчев на улица "Елин Пелин" снощи. Много вероятно е, да са извършвани само обиски. Дори да е имало арест, те няма да ни съобщат на този етап, защото това са все още оперативни действия."

Това казаха преди минути пред Lupa.bg от пресцентъра на МВР, запитани за акцията снощи.

Много вероятно е снощи службите да са получили разрешение за обиск и изземване от дома на богаташа, за който не е ясно дали е бил там и е задържан.

Полицейска операция по залавянето на босът на Nexo Коста Кънчев тече в момента на територията на София, научи репортер на Lupa.bg. Според засега непотвърдена официално информация, той е бил локализиран и арестуван в жилище на централната софийска улица „Елин Пелин“.

Според запознати, на този адрес дълги години е живял основателят на криптопирамидата Nexo Коста Кънчев.

Впоследствие криптофараонът се преместил да живее в по-елитен дом, но запазил имота си, макар да го продал на трето лице.

Възможно е Коста Кънчев да се е укривал в жилището от седмица насам, макар че при акцията срещу офиса на дружеството миналата седмица да беше съобщено, че Кънчев е извън страната. Засега няма официално потвърждение за ареста на боса на Nexo.