Проверка на Lupa.bg: Сарафов отказа да обясни как, къде и кога е намерено тяло "45"

Новини
14:45 - 26 Ноември 2021
5459
Проверка на Lupa.bg: Сарафов отказа да обясни как, къде и кога е намерено тяло "45"

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по категоричен начин отказа да обясни, как кога и къде е намерено 45-ото тяло на автобуса-ковчег от "Струма".

Вчера на пресконференция на службите по категоричен начин беше обявено, че намерените тела са 44 и един пътник липсва мистериозно. Тогава се предположи, че е македонецът се е прехвърлил в друг автобус. 

Паралелно с това зам-главният прокурор Борислав Сарафов зави пред бТВ, че е намерено ново тяло при повторен оглед на рейса.

Искахме да попитаме Борислав Сарафов, къде, кога и как е намерено новото тяло и защо вчера това не се знаеше и какво се е правило на първия оглед?

"100 пъти го обясних", каза нервно зам.главният прокурор пред наш журналист, след което нервно прекрати разговора.

Обявяването на ново намерено тяло три дни след ужаса поставя доста съмнения в македонското общество за работата на следователите ни, защо не са си свършили работата при началните огледи, колко са били те и как може цяло тяло да остане скрито за експертите ни цели два дни.

Поради факта, че трагедията засяга два народа, хубаво е прокурори и следователи да са по-прозрачни в работа си и да информират обществата на двете държави, защото драмата е от световен мащаб.