Проверяват три болници заради смърт на 3-годишно дете

Здравният министър обеща наказания, ако се установят нарушения

Новини
13:33 - 15 Ноември 2019
3781
Проверяват три болници заради смърт на 3-годишно дете

Здравният министър Кирил Ананиев е разпоредил проверка във връзка с починало 3-годишно дете. В кулоарите на НС той изрази съболезнования на родителите.

Назначил съм незабавна проверка в трите болници, през които детето е минало, отсече министърът. До сряда трябва да му бъде докладвано. Ананиев обеща наказания, ако се установят нарушения, съобщи news.bg.

Първоначално дете е постъпило в детска педиатрия. От там е изпратено в болница Лозенец, от там е изписано за домашно лечение. Впоследствие състоянието му се е влошило и се е върнало с детската педиатрия и е починало.

Ананиев трябва да се запознае с мотивите за предложението на БЛС децата да плащат един лев потребителска такса за посещение при лекар.

За болничните министърът също иска да види аргументите. При всички случаи се вижда, ще има определено напрежение и няма единно становище по този въпрос, подчерта Ананиев.

От "Пирогов" поясниха за news.bg, че детето е постъпило при тях в изключително тежко общо състояние. Все още обаче няма яснота кога точно е било прието и какви са били причините за тежкото му състояние. 

От здравното министерство съобщиха, че болниците, които ще се провевярват, са "Проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов".