Пшеничено ризото с чушки и тиквички

за 2 порции, 30 мин 

Кухня
10:22 - 28 Септември 2020
4731
Пшеничено ризото с чушки и тиквички

Продукти

500 мл зеленчуков бульон

1 глава лук

1 скилидка чесън

200 г червени чушки

200 г тиквички

50 г рукола или друга дребна зелена салата

20 г пармезан или друго жълто сирене

2 с.л. зехтин

100 г пшеница

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Зеленчуковият бульон се кипва.

Обелените лук и чесън се нарязват на дребно.

Чушките и тиквичките се нарязват на парчета 2 см.

Пармезанът се настъргва.

Загрява се 1 с.л. зехтин и се сотират лукът и чесънт заедно около 1 мин.

Добавя се пшеницата и се запържва още 1-2 мин. с леко разбъркване.

Налива се бульонът, кипва и се готви на средна температура 10-15 мин., като периодично се разбърква.

Загрява се останалият зехтин и се запържват чушките около 3 мин. Изваждат се и в същата мазнина се запържват и тиквичките около 4 мин.

Смесват се и се овкусявасъс сол и черен пипер. Добавят се към пшеницата и се разбърква.

Гарнира се с руколата и се поръсва с пармезана.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.