Пшеничено ризото с чушки и тиквички
за 2 порции, 30 мин
Продукти
500 мл зеленчуков бульон
1 глава лук
1 скилидка чесън
200 г червени чушки
200 г тиквички
50 г рукола или друга дребна зелена салата
20 г пармезан или друго жълто сирене
2 с.л. зехтин
100 г пшеница
сол и черен пипер
Приготвяне
Зеленчуковият бульон се кипва.
Обелените лук и чесън се нарязват на дребно.
Чушките и тиквичките се нарязват на парчета 2 см.
Пармезанът се настъргва.
Загрява се 1 с.л. зехтин и се сотират лукът и чесънт заедно около 1 мин.
Добавя се пшеницата и се запържва още 1-2 мин. с леко разбъркване.
Налива се бульонът, кипва и се готви на средна температура 10-15 мин., като периодично се разбърква.
Загрява се останалият зехтин и се запържват чушките около 3 мин. Изваждат се и в същата мазнина се запържват и тиквичките около 4 мин.
Смесват се и се овкусявасъс сол и черен пипер. Добавят се към пшеницата и се разбърква.
Гарнира се с руколата и се поръсва с пармезана.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.