ПСЖ съсипа Реал, Юве изпусна победата в Мадрид

Байерн и Сити тръгнаха мощно с по 3:0

По света
11:02 - 19 Септември 2019
2173
ПСЖ съсипа Реал, Юве изпусна победата в Мадрид

ПСЖ разби Реал Мадрид в снощното дерби от Шампионската лига. И двата отбора имаха сериозни липси, но тези при "белите" се оказаха фатални. Домакините надиграха съперника по всички параграфи, най-вече със скоростта си в атака, а Анхел Ди Мария опече мача за парижани с два още до почивката.

Два гола пък справедливо не бяха зачетени в полза на Реал, но въпреки това мадридистите създадоха твърде малко опасности пред противниковата врата. В добавеното време убийствена контраатака на французите доведе до трети гол, дело на Тома Мюние.

В другия интригуващ двубой Ювентус изпусна победата срещу Атлетико в Мадрид, след като имаше преднина от два гола двайсетина минути преди края. Първото полувреме мина под контрола на торинския гранд, но пък контрите на домакините с тандема Диего Коща и Жоао Феликс в нападение бяха много по-опасни.

Зрелището дойде след почивката. Още в 48-ата минута Хуан Куадрадо откри резултата с впечатляващ диагонален удар с левия крак в горния ъгъл на Облак. В 65-ата минута нова контра донесе втори гол на Юве, като този път Сандро центрира отляво и Блейз Матюиди с глава разстреля Облак.


Както не се виждаше друг развой освен победа за Юве, пет минути по-късно Атлетико се върна в играта, след като Стефан Савич отбеляза с глава. В 90-ата минута герой за домакините стана резервата Ектор Ерера, който след корнер с глава донесе точката за Мадрид - 2:2.

Други два фаворита тръгнаха мощно с категорични победи от по 3:0. Байерн срази Цървена звезда в Мюнхен, а Манчестър Сити се разправи с Шахтьор в Украйна.

Всички резултати от снощи

Брюж - Галатасарай 0:0
Олимпиакос - Тотнъм 2:2
Атлетико М - Ювентус 2:2
Леверкузен - Локомотив М 1:2
Байерн - Цървена звезда 3:0
ПСЖ - Реал Мадрид 3:0
Шахтьор Д - Манчестър Сити 0:3

Снимка: БТА