Пудинг „Кафе”

за 4 порции, 20 мин

Кухня
10:45 - 16 Ноември 2020
3640
Пудинг „Кафе”

Продукти

400 мл прясно мляко

1 пак. пудинг на прах ванилия

3-4 с.л. захар

2 с.л. разтворимо кафе

250 мл течна сметана за разбиване

канела

 

Приготвяне

300 мл от млякото се кипва.

Маха се от котлона и се добавят разтвореният в останалото студено мляко пудинг, захарта, разтворимото кафе, като се разбърква всичко на гладка смес.

Връща се на котлона, кипва и се бърка 1-2 мин. на тих огън.

Разпределя се в купички или чаши.

Оставя се да изстине и се гарнира с разбитата сметана.

Поръсва се с канела.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.