Пудинг „Кафе”
за 4 порции, 20 мин
Кухня
10:45 - 16 Ноември 2020
3640
Продукти
400 мл прясно мляко
1 пак. пудинг на прах ванилия
3-4 с.л. захар
2 с.л. разтворимо кафе
250 мл течна сметана за разбиване
канела
Приготвяне
300 мл от млякото се кипва.
Маха се от котлона и се добавят разтвореният в останалото студено мляко пудинг, захарта, разтворимото кафе, като се разбърква всичко на гладка смес.
Връща се на котлона, кипва и се бърка 1-2 мин. на тих огън.
Разпределя се в купички или чаши.
Оставя се да изстине и се гарнира с разбитата сметана.
Поръсва се с канела.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.