Пудинг „Капучино” с канела и бахар
за 4 порции, 20 мин
Кухня
08:21 - 12 Юли 2021
3173
Продукти
400 мл прясно мляко
1 пак. пудинг на прах ванилия
3-4 с.л. захар
2 с.л. разтворимо кафе
250 мл течна сметана за разбиване
малко канела и по желание бахар
Приготвяне
300 мл от млякото се кипва. Маха се от котлона и се добавят разтвореният в останалото студено мляко пудинг-ванилия, захарта, разтворимото кафе и се разбърква всичко на гладка смес.
Връща се на котлона и се кипва, като се бърка за кратко на тих огън.
Разпределя се в купички или чаши.
Оставя се да изстине и се гарнира с разбитата сладкарска сметана. Поръсва се с канела. Може да се гарнира със зърна кафе.
За по-пикантен вкус канелата може да се смеси със счукан бахар.