Пудинг „Капучино” с канела и бахар

за 4 порции, 20 мин

Кухня
08:21 - 12 Юли 2021
3016
Пудинг „Капучино” с канела и бахар

Продукти

400 мл прясно мляко

1 пак. пудинг на прах ванилия

3-4 с.л. захар

2 с.л. разтворимо кафе

250 мл течна сметана за разбиване

малко канела и по желание бахар

 

Приготвяне

300 мл от млякото се кипва. Маха се от котлона и се добавят разтвореният в останалото студено мляко пудинг-ванилия, захарта, разтворимото кафе и се разбърква всичко на гладка смес.

Връща се на котлона и се кипва, като се бърка за кратко на тих огън.

Разпределя се в купички или чаши.

Оставя се да изстине и се гарнира с разбитата сладкарска сметана. Поръсва се с канела. Може да се гарнира със зърна кафе.

За по-пикантен вкус канелата може да се смеси със счукан бахар.