Пуснаха Нико Тупарев на свобода!

Новини
16:29 - 28 Юни 2024
4688
Пуснаха Нико Тупарев на свобода!

Софийският градски съд освободи известния телевизионен продуцент Никола Тупарев, известен като Нико Тупарев. Според СГС няма данни за престъпление, а сумата, която според прокуратурата, е присвоил, е изплатена печалба.

Само длъжностно лице може да е автор на длъжностно престъпление, а Нико Тупарев не е такъв. Той е само съдружник във фирмата "Лайм" ООД, но не е бил неин управител. Няма и доказателства сам да си е превел 1,4 млн. лева, както твърди прокуратурата. Това реши Софийският градски съд и пусна на свобода без мярка за неотклонение известния продуцент.

Решението на съда бе взето близо час след началото на заседанието. Съдът го освобождава без никаква мярка. 

Това решение може да бъде обжалвано. 

Телевизионният продуцент посрещна решението на съда с усмивка. Не е ясно все още обвинителите дали ще протестират това решение. 

Прокурорът в залата остана видимо ядосан от решението на съда, който определи обвинението като абсурдно. 

Софийска градска прокуратура /СГП/ обвини продуцента Нико Тупарев в присвояване на 1 441 000 лв. от... самия себе си. Според странният акт на държавното обвинение, парите са били "източеви" от сметката на дружество, в което Тупарев е съдружник. Това съобщи държавното обвинение на сайта си.

„На 11.03.2020 г., на 01.04.2020 г. и на 16.09.2020 г. обвиняемият е наредил превод от сметки на търговското дружество в две банки към собствената си банкова сметка в една от тези две банки, без да е взето решение от Общото събрание на съдружниците на дружеството за разпределяне на печалба от дейността му. Присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай“, се казва в официалното изявление на прокуратурата. 

Очаквайте подробности.