Путин лови риба в Сибир

Руският президент спа в палатка в тайгата

Топ
14:00 - 27 Септември 2021
2509
Путин лови риба в Сибир

Любопитни кадри от ваканцията на руския президент Владимир Путин и министъра на отбраната Сергей Шойгу в тайгата бяха излъчени от телевизионния канал „Русия 24“. Двамата държавници посетиха Сибир в началото на септември, но видеото от почивката им изтече едва сега. Кадрите са подписани „72 часа в Сибир“. Видеото показва как те ловят риба в реката, разхождат се в планината, палят огън, а също така се возят на лодка.

Руският лидер прекарал нощта в палатка. Министърът на отбраната, оценявайки палатката, отбеляза: "Солидна". Шойгу обърна внимание на изображението на камина с усмивка. „Между другото топли, не се смей!“, пошегува се Путин. Той каза, че по време на почивката си най-много е бил впечатлен от маралите (подвид благороден елен), които той харесва заради размерите и скоростта им на придвижване. „Огромни марали, такива не бях виждал, едва не ни бутнаха по пътя си“, сподели Путин впечатленията си. Според президента, ако на Олимпийските игри бъдат изпратени такива бързи елени, животните ще спечелят състезанието, защото нямат равни.

По време на почивката зад волана бил самият президент. Политиците успели да ловят риба на няколко места, като съдейки по кадрите, риболовът е бил е успешен: в лодката на държавния глава може да се види щука. Разхождайки се в гората, Путин и Шойгу се натъкнали на празна мечешка бърлога. Директорът на природния резерват „Саяно-Шушенски“ Генадий Киселев, който ги придружаваше, показа кадри от видеокапани, където бяха заснети играещи си мъничета на снежни леопарди.    

Това не е първият път, в който държавният глава избира Сибир за ваканционна дестинация. По-рано прессекретарят на президента Дмитрий Песков обясни това с факта, че политикът е привързан към тази област с цялото си сърце. Предишното пътуване на Путин и Шойгу до тайгата се състоя през март 2021 г., а през 2014 г. президентът отпразнува там рождения си ден.