Путин: Русия се опита да разреши мирно конфликта в Донбас

Свят
11:07 - 30 Септември 2024
677
Путин: Русия се опита да разреши мирно конфликта в Донбас

Русия се опита да разреши мирно конфликта в Донбас, но той завърши с лъжи, фалшификации и измами от страна на Запада, което превърна Украйна в своя антируска колония. Това  каза президентът Владимир Путин във видеообръщение по повод Деня на Съединението с регионите Донбас и Новоросия, съобщават руски медии.

 „Ние след 2014 г. не изоставихме нашите братя и сестри в Донбас, опитахме се да постигнем мирно разрешаване на най-трудния конфликт. Знаете как завършиха тези преговори. Лъжи, фалшификации и измами от страна на западните елити , който през това време превърна Украйна в своя колония, във военно предмостие, насочено срещу Русия“, каза още Путин.

„След 2014 г. Западът подготви Украйна за нова наказателна операция срещу Югоизтока, атаки срещу Крим и други региони на Руската федерация. Всичко това потвърждава освободителния характер и валидността на специалната военна операция. Освен това западните елити се занимаваха с доставка на оръжие и изпращане на наемници и съветници, за да подготвят украинската армия за нова война, „за да организират отново, както през пролетта и лятото на 2014 г., наказателна акция в Югоизтока. Не само Донбас, но и Крим и други руски региони бяха посочени като цели“, подчерта Путин.

„По-нататъшното развитие на събитията напълно потвърди необходимостта и основателността на специална военна операция, нейния истински освободителен характер“, каза руският лидер.