"Барби" се бори с "Опенхаймер" за престижна награда

Победителите ще бъдат обявени на 25 февруари в Лос Анджелис

Новини
13:47 - 13 Януари 2024
3082
"Барби" се бори с "Опенхаймер" за престижна награда

Филмите "Опенхаймер" и "Барби" ще се изправят един срещу друг за наградите на Гилдията на продуцентите в САЩ, съобщи АП. Те са сред десетте най-добри филма, номинирани за голямата награда "Дарил Ф. Занук". 

Гилдията на продуцентите обяви своите номинации, които се припокриват с петте филма, номинирани от Гилдията на режисьорите. 

Освен "Опенхаймър" и "Барби" номинирани са още "Убийците на цветната луна", "Останалите" ("The Holdovers"), "Клети създания", "Американска литература" (American Fiction), "Анатомия на едно падане, "Маестро", "Минали животи", "Зона на интерес". Това е първият случай, в който две чуждестранни продукции - "Анатомия на едно падане" и "Зона на интерес", влизат в списъка на продуцентите за годината. 

Наградата се сочи като най-добрият индикатор за това кой филм ще спечели голямото отличие на "Оскарите". През последните пет години четири от филмите, получили наградата на Гилдията на продуцентите "Дарил Ф. Занук", стават и носители на наградата за най-добър филм на Американската киноакадемия. 

Номинирани за награда на Гилдията за най-добър анимационен филм са "Момчето и чаплата“, "Елементарно“, „Спайдърмен: през Спайди-вселената“, "Супер Марио Bros.: Филмът“ и "Костенурките нинджа: Пълен хаос“.

От телевизионните продукции номинирани за драма са "Короната", "Дипломатът", "The Last of Us: Последните оцелели", "Сутрешно шоу" и "Наследници". Сред комедийните претенденти са "Бари“, "Мечката“, Jury Duty ("Дълг на съдебните заседатели"), "Убийства в сградата“ и "Тед Ласо“.

Победителите ще бъдат обявени на 25 февруари в Лос Анджелис.