"Дума" втрещи с просташка карикатура на Асен Василев

Министърът иска съвет от Мария Габриел за лака й за нокти и шалчето

Политика
12:47 - 22 Март 2024
10579
"Дума" втрещи с просташка карикатура на Асен Василев

Партийният орган на БСП в. "Дума", си позволи в днешния брой да публикува доста гнусна карикатура по адрес на финансовия министър Асен Василев. На картинката той обещава да се извини на Мария Габриел, ако тя му каже откъде си купува шалчетата и лака за нокти. Намекът е ясен, а нивото е като на шегички между пубертети. 

Просташката рисунка е подписана от Иво Георгиев, което вероятно е редакционен псевдоним - такъв карикатурист няма. Явно за сметка на това обаче е плоското вулгарно послание, което възмути белокосите читатели на червения официоз. Стилът на рисунъка наподобява този на карикатуриста Ивайло Цветков, който от години е щатен художник във в. "Телеграф". 

Ако подобна каритатура би била на място в някой развлекателен или жълт сайт, отпечатването й в партиен вестник, имащ претенциите да е наследник на Ботевата "Дума на българските емигранти", е най-малкото проява на твърде лош вкус. Да не говорим, че Асен Василев беше вицепремиер в правителство, в което друго вице беше лидерката на БСП Корнелия Нинова.

И със сигурност напомня за едни отминали времена, когато водещите имена на българската преса бяха в. "Чук-чук" и "Супер Шанс".