"Кинтекс" налял 800 000 евро на дубайска фирма за менте консултации

За схемата първи алармира бившият шеф Александър Михайлов

Общество
09:59 - 01 Септември 2022
2203
"Кинтекс" налял 800 000 евро на дубайска фирма за менте консултации

Разследване на БТВ показва, че „Кинтекс“ е сключила договор за консултантски услуги с фирма в Дубай, но тя не е извършвала никакви дейности.
 
Въпросната фирма отрича да има проблеми с договора. „Получихме потвърждение от доклади на компетентни лица от „Кинтекс“, че тази фирма реално не върши услугите, описани по договор“, съобщават от медията. Договорът е за консултантски услуги по сделки за оръжейни стоки, за техника, електроника – всичко, които е в сферата на търговията в тази област. Тази фирма трябва да помага с проучване на пазара, да консултира. Наричат тази дейност „ агентски услуги“.  Властите не изясняват това до край.

Собственикът на фирмата е от о. Мавриций. Той се води в различни обяви в интернет като сватбен фотограф и директор на редица компании в Индия, Хонг Конг, включително и Дубайската. Тези пари трябва да отидат в тази фирма. Но голяма част са превеждани от „Кинтекс“ на българска фирма. За схемата първи алармира бившият шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов.  Касае се за превод  към Дубайската фирма в размер на  800 хиляди евро. Тече проверка от ДАНС.