"Локо" победи ЦСКА след 2 автогола

Спорт
22:52 - 27 Септември 2020
6108
"Локо" победи ЦСКА след 2 автогола

Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 ЦСКА в последния мач от 7-и кръг на Първа лига в интригуващ сблъсък пред над 10 000 зрители на стадиона в парк „Лаута“. И трите гола в мача бяха отбелязани от футболистите на ЦСКА, като в антигерой за „червените“ се превърна защитника Юрген Матей, нанизал си два автогола в рамките на 6 минути. След почивката Тиаго върна интригата в мача, намалявайки за 2:1.

Локо поведе в 32-а минута, когато Салинас центрира отдясно от фаул, а при опита да изчисти с глава Матей намери мрежата зад собствената си врата. В 38-ата минута Матей се прояви отново, след като изстреляна от Цветанов се отклони от главата му и влезе за втори път във вратата на ЦСКА.

„Червените“ намалиха резултата в 69-ата минута, когато остро центриране на Тиаго отляво влетя в мрежата зад Луков. До края на мача софиянци имаха няколко възможности да изравнят, но не се възползваха от тях.

Иначе мачът изобилстваше от интересни положения и пред двете врати, а привържениците на двата тима създадоха атмосфера като за дерби на стадиона. За съжаление и този мач в Пловдив не мина без напрежение по трибуните. През първото полувреме гостуващата агитка да обстрелваше публиката на домакините в сектор „В“ със сигнални ракети. Големият скандал се състоя веднага след последния съдийски сигнал, когато вратарят на ЦСКА Бусато провокира с жестове публиката на "Локомотив". От щаба на "червените" твърдят, че Бусато е бил уцелен с камък от феновете.

След победата "Локомотив" се изскачи на второ място във временното класиране с 5 победи от 7 мача. Поражението на ЦСКА - първо за този сезон, извади "червените" от челната тройка в класирането.