"Шалом" се раздели с един от лидерите си заради участие в партията на Кирил Петков

Даниел Лорер беше съветник на вече бившия министър на икономиката

Новини
16:44 - 21 Септември 2021
11205
"Шалом" се раздели с един от лидерите си заради участие в партията на Кирил Петков

Неприятности за семейство Лорер! Един от създателите на новата партия "Продължаваме промяната" - Даниел Лорер, досегашен съветник на служебния министър Кирил Петков в икономическото министерство, напусна ръководството на "Шалом".

Причината Даниел Лорер да депозира оставката си е неговото участие в политически проект, което се забранява от устава на еврейската организация.

"Ръководството на Организация на евреите в България "Шалом" се разделя с Дани Лорер с пожелание за много успех в работата му в политиката в името на промяната на България", съобщиха от "Шалом" в профила си във Фейсбук, като пожелаха успех на техния активист.

"Съгласно Устава на организацията, избрани лидери в управителните органи (Изпълнително бюро и Консистория) не могат да заемат ръководни политически постове.

Затова, спазвайки Устава, вчера Дани Лорер депозира своята оставка в ОЕБ "Шалом", за да стане съучредител на "Продължаваме промяната", уточняват още от еврейската организация.

"За ръководстовото на организацията беше чест и удоволстие да работи с Дани Лорер като член на управителните й органи. Вярваме, че той ще продължи да подкрепя усилията ни в борбата с антисемитизма, ксенофобията, езика на омразата и разделението в нашето общество", пишат още доскорошните съратници на Даниел Лорер, който вече се впусна в политиката.

По-рано днес със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на финансите беше освободена Виолета Лорер.

Виолета Лорер беше част от екипа на Асен Василев в предходното служебно правителство. След формирането на новия политически проект, в който като едно от водещите лица е съпругът е Даниел Лорер, се повдигнаха въпроси около неговата съпруга. Днес тя е освободена от поста, който заемаше.