"СкандаУ" с изявление за наградите на БГ Радио

През ключалката
13:18 - 28 Май 2020
7394
"СкандаУ" с изявление за наградите на БГ Радио

"СкандаУ" направиха сензационно изявление по повод Годишните награди на БГ Радио. Тото и Лъчо заявиха, че се отказват от номинацията си в категория Дует/Трио/Вокална група. Те аргументираха и причините за своя отказ и пожелаха успех на другите номинирани.

Публикуваме пълния текст на изявлението на групата в социалната мрежа:

„Скъпи приятели, Може би не сте очаквали да чуете тази новина, но и това се случва:) Вчера в разговор по телефона уведомихме организаторите от БГ радио, а днес и с официално изявление по имейл, но и до този момент нямаме отговор от тях. Група "СкандаУ" се отказва от номинацията в категория Дует/Трио/ Вокална група в Годишните награди на БГ Радио,
защото смятаме за неуместно присъствието ни там!

Категорията е за постижения и успехи на дует/трио/вокална група през цялата 2019 година, в един общ професионален път, не в създаването и изпълнението на една песен. Така мислим ние, но може и да грешим! Иначе защо има такава категория и за какво се дава награда? Какви са критериите?

"СкандаУ" са група от 10 ГОДИНИ! За 2019 г. те напълниха "Арена Армеец" на 6-ти април, а през есента „СкандаУ Хайвера Тур“ събра техни фенове във всички най-големи зали в 5 града в страната. В периода на „СкандаУ Хайвера Тур“, септември – ноември, те имаха и турне в Щатите и Канада, три дати в Европа, както и други участия в България, извън Хайвера тур. За цялата година над 150 изяви. Използвам думата „изяви“, защото повечето хора не харесват „участия“. За 2019 СкандаУ написаха и заснеха парчетата «Арабия» с Атанас Колев, «Дръж са Либе» – с Борис Солтарийски, «Спомен от рана», «Рамбо» и «Кольо Фичето» , които имат 18 милиона гледания. Участия в колаборации: „Нецъфнали рози“ – Веси Бонева и Лъчо с 1,9 М гледания „Латино сеньорита“ – Михаела Филева и Тото с 2,5М гледания.
Не смятам за редно да са в една категория с останалите изпълнители, тъй като те не са нито дует, нито трио по принцип, каквито са СкандаУ от 10 години.
Това са колабораци и може би е необходима категория Колаборации… не зная и не е моя работа!

Некоректно е да поставиш една единствена песен срещу цялата година на "СкандаУ".
Некоректно е спрямо всички участници в тази категория, които безспорно са имена, заслужили успехите си!

Поздравяваме изпълнителите в колаборациите за прекрасните песни и за труда им!

Пожелаваме успех на 4Magic, които наистина са вокална група през цялата година 

Благодарим на всички гласували за Група Скандау, за да ни има в останалите номинации! 

Ето и номинациите в категория БГ Дует/Трио/Вокална група:

Графа – Владимир Ампов с Любо Киров и Орлин Павлов

Миро (Official) и Koyna Ruseva /Койна Русева/

СкандаУ

Pavell & Venci Venc’ и Любо Киров / Lubo Kirov

4Magic!“